Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 05/10/2016

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par dubultslepkavības izdarīšanu, lai tiesa lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa noteikšanu

2016. gada 5. oktobrī Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu par dubultslepkavības izdarīšanu (divu personu nonāvēšana sevišķi pastiprinošos apstākļos) Liepājā, lai tiesa lemtu jautājumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa noteikšanu.

2016. gada 29. janvārī kāds vīrietis kopā ar divām paziņām lietoja alkoholiskos dzērienus, atrodoties kādā dzīvojamā namā Liepājā. Starp minētajām personām, savstarpējā strīda laikā, izcēlās konflikts, kā rezultātā viens no paziņām minētajam vīrietim iesita ar krēslu ne mazāk kā vienu reizi. Tas vīrietī izraisīja agresiju pret ciemos atnākušajām paziņam.

 Pēc kā šis vīrietis, būdams alkohola reibumā, agresijas uzplūdā, nolēma nogalināt savas paziņas.

Minētais vīrietis vienam no paziņām vairākas reizes sita ar krēslu, kā arī ar nazi ne mazāk kā septiņas reizes iedūra viņam vēdera rajonā.

Pēc paziņas nonāvēšanas, minētais vīrietis ne mazāk kā sešas reizes ar salauztā krēsla koka daļām iesita otram paziņam pa dažādām ķermeņa daļām, ar nazi ne mazāk kā, desmit reizes izdarīja dūrienus pa dažādām ķermeņa daļām, kā rezultātā iestājās arī šīs paziņas nāve.

Ar stacionārās tiesu psihiatriskās ekspertīzes atzinumu ieteikts minēto vīrieti atzīt par nepieskaitāmu un piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Lieta medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanai nodota Liepājas tiesai.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ