Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 04/10/2016

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par glābšanas dienestam telefoniski izteiktiem draudiem, ka uz Valsts policiju Madonā tiks aizsūtīts pašnāvnieks, lai to uzspridzinātu

2016. gada 27. septembrī Vidzemes tiesas apgabala prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka viņa izdarīja rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot iestāžu darbu (huligānisms).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 30. augustā apsūdzētā persona, atrodoties alkohola ietekmē, savā dzīvesvietā no mobilā tālruņa piezvanīja glābšanas dienestam uz numuru 112, kur lūdza sevi savienot ar Valsts policiju. Telefonsarunā minētā sieviete lietoja necenzētus vārdus un apgalvojuma formā mutiski paziņoja, ka aizsūtīs pašnāvnieku uz Valsts policiju Madonā, lai to uzspridzinātu.

Minētie draudi tika nekavējoties pārbaudīti. Izsaukta iestādes ēkas ieejas apsardze, pārbaudīta no iestādes ēkas iznākušo personu personības, kā arī tika noslēgta iestādes dienesta ieeja no ēkas iekšpagalma puses.

Policijas darbinieki aizturēja apsūdzēto sievieti viņas dzīvesvietā un veica tur kratīšanu. Ārkārtas situācija Valsts policijas Madonas iecirknī tika pārtraukta.

Sievietes rīcības rezultātā tika traucēts Valsts policijas iestādes darbs nedaudz vairāk kā stundas garumā. Minētajā periodā tika aizkavēts glābšanas dienesta telefoninformācijas pieņēmēju darbs, tostarp tika rupji traucēta sabiedriskā kārtība un iestāžu darbs.

Ar savām darbībām apsūdzētā persona izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 231. panta pirmajā daļā.

Lieta izskatīšanai nodota Madonas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ