Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 20/09/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas četras personas par organizētā grupā veiktu seifa un tajā esošu vairāku tūkstošu eiro zādzību, iekļūstot pārtikas veikala telpās

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 9. martā divas no apsūdzētajām personām piegāja pie izvēlētā veikala Ozolnieku novadā, kur kopīgi un saskaņoti rīkojoties, ar līdzpaņemto metāla lauzni novirzīja videokameru citā virzienā, no stiprinājuma tīši norāva āra apgaismojuma ierīci, lai zādzības izdarīšanas vieta netiktu apgaismota un fiksēta videoierakstā. Viens no šiem apsūdzētajiem no veikala ārējā loga noņēma aizsargrežģus, kā arī sabojāja loga konstrukciju, lai varētu iekļūt veikala telpās. Diviem apsūdzētajiem, ieejot seifa glabāšanas telpā, nolaupīts minētā lielveikala seifs ar tajā esošo naudu 5421,71 eiro apmērā.

Abi apsūdzētie minēto seifu ar visu tā saturu iznesa no veikala telpām, taču, ieraugot, ka veikalam tuvojās apsardzes dienesta transportlīdzeklis, pameta to uz zemes. Pēc kā trīs apsūdzētie aizskrēja līdz automašīnai, kurā viņus norunātajā vietā gaidīja ceturtais apsūdzētais, iekāpa tajā un visi kopā aizbrauca no notikuma vietas.

Zādzības rezultātā minētajam uzņēmumam radīts materiālais zaudējums 5481,41 eiro apmērā un mantisks kaitējums 439,99 eiro vērtībā.

Četri apsūdzētie saukti pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas.

Tostarp viens no apsūdzētajiem saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Jelgavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likuma noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ