Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 15/06/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par 30 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu

2016. gada maija beigās Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis saukts pie kriminālatbildības par 30 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Minētajai personai celta apsūdzība par 13 zādzību nelielā apmērā izdarīšanu, sešu zādzību izdarīšanu no vairākiem transportlīdzekļiem, kā arī zādzības izdarīšanu no kādas kapu kapličas Rīgā.

Tāpat minētā persona divos gadījumos izdarīja atklātu zādzību. Vienā no gadījumiem apsūdzētais, atrodoties pie kādas spēļu zāles Rīgā, zādzības nolūkā, pieskrēja pie kādas sievietes, kura bija apsēdusies uz ceļa betona apmales, blakus sev nolikusi somu, un, izmantojot pārsteiguma efektu, paķēra cietušajai piederošu rokassomu, kurā atradās vairākas mantas. Tādējādi vīrietis nolaupīja sievietei piederošu mantu 686 eiro apmērā.

Bez tam, vienā gadījumā apsūdzētais, pielietojot vardarbību, nolaupīja kādai sievietei piederošas mantas 503 eiro apmērā, un, tādējādi, izdarīja laupīšanu.

Septiņos gadījumos apsūdzētais izdarīja svešas mantas tīšu iznīcināšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības divu noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 175.panta pirmajā daļā, septiņu noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 175.panta trešajā daļā, viena nozieguma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma  176.panta pirmajā daļā, trīspadsmit noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 180.panta pirmajā daļā un septiņu noziegumu izdarīšanā, kas paredzēti Krimināllikuma 185.panta pirmajā daļā.

Minētie noziedzīgie nodarījumu veikti laika posmā no 2015. gada oktobra līdz 2015. gada decembrim pārsvarā Vecmīlgrāvja un Sarkandaugavas teritorijā.

 

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ