Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 14/03/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par divu personu slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos

2016. gada 11. martā Ventspils prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par vīrieša un sievietes tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība) sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Saskaņā ar lēmumu par kriminālprocesa nodošanu tiesai apsūdzētais 2015. gada 6. augusta vakarā aizgāja uz kaimiņu mazdārziņu, kura pagalmā atradās kāds precēts pāris.

Apsūdzētā persona uz personīgu naidīgu attiecību un pēkšņi uzliesmojušo dusmu un naida pamata ar nodomu izdarīt šo abu personu slepkavību, tīši ar līdzpaņemto bisi izdarīja vienu šāvienu sievietes krūšu kurvja rajonā un vienu šāvienu vīrieša vēdera rajonā.

Pēc tam apsūdzētais aizgāja atpakaļ uz savu mazdārziņu un paņēma vēl šaujamieroču munīciju, ar kuru pēc tam atgriezās atpakaļ pie precētā pāra, lai realizētu savu noziedzīgo nodarījumu līdz galam. Abu personu kaimiņš izdarīja vienu šāvienu sievietes krūšu kurvja rajonā, kā arī divus šāvienus vīrieša kakla un galvas rajonā, pēc kā atgriezās atpakaļ sava mazdārziņā.

Apsūdzētais cietušajām personām nodarīja smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus, un konkrētajā gadījumā uzreiz pēc to nodarīšanas iestājās sievietes un viņas vīra nāve.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 118. panta 2. punktā.

Bez tam, apsūdzētā persona iegādājās, glabāja un nēsāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja mazāk smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 233. panta 2. daļā.

Lieta izskatīšanai nodota Ventspils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ