Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 05/01/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par kanabisa audzēšanu, izgatavošanu, realizēšanu un glabāšanu, kā arī metamfetamīna iegādāšanos, pārvadāšanu un glabāšanu

2015. gada 17. decembrī Alūksnes rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - kanabisa (marihuāna) neatļautu audzēšanu, izgatavošanu, realizēšanu, kā arī psihotropās vielas - metamfetamīna iegādāšanos, pārvadāšanu un glabāšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā persona laika posmā no pērnā gada aprīļa līdz septembrim lielās platībās sēja un audzēja narkotiskās vielas saturošus augus, nolūkā no izaudzētajiem augiem iegūt narkotisko vielu – kanabisu. Pēc minētās narkotiskās vielas izžāvēšanas, apsūdzētā persona bija nolēmusi to audzēt un izgatavot ne tikai paša lietošanai, bet arī realizēt paziņām, lai iegūtu naudu. Pērnā gada 11. septembrī pie apsūdzētās personas dzīvesvietā ieradās policijas darbinieki un kratīšanas laikā izņēma puķu podu ar kaņepei līdzīgu augu, kura virszemes daļas svars – 1,5560 grami – kanabisa. Policijas darbinieki apsūdzētās personas siltumnīcā izņēma 1,44 kilogramus nežāvētu kaņepēm līdzīgu augu, kas ir kanabiss.

Apsūdzētā persona neatļauti sējot un audzējot lielās platībās narkotiskās vielas saturošus augus, ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, kas noteikts Krimināllikuma 256. panta otrajā daļā.

Tāpat apsūdzētā persona savā dzīvesvietā nolūkā realizēt, nelikumīgi izgatavoja, audzējot, kaltējot, sasmalcinot, safasējot, un glabājot 784,3894 gramus kanabisa un cepumam līdzīgu vielu, kas satur 32,8516 gramus kanabisa.

Minētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 253.-1 panta trešās daļas.

Apsūdzētā persona šīs sevišķi bīstamās narkotiskās vielas lietoja pati, kā arī vairākas reizes tās pārdeva savām paziņām.

Neatļauti realizējot narkotiskās vielas, apsūdzētā persona ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 253.-1 panta pirmajā daļā.

Savukārt 2010. gadā apsūdzētā persona bez nodoma realizēt, neatļauti iegādājās, pārvadāja un līdz pērnā gada 11. septembrim savā dzīvesvietā glabāja psihotropo vielu - 0,1452 gramus metamfetamīna.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas.


Krimināllieta izskatīšanai nodota Alūksnes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ