Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 18/10/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par metamfetamīna lielā apmērā nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai

2016. gada septembra beigās Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāda persona saukta pie kriminālatbildības par to, ka tā neatļauti iegādājās, glabāja un pārvadāja psihotropo vielu – metamfetamīnu lielā apmērā realizācijas nolūkā, pārvietojot to pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 13. maijā apsūdzētais, atrodoties Lietuvas Republikā, būdams psihotropo vielu ietekmē, neatļauti iegādājās realizācijas nolūkam divus vīstokļus, kuros atradās polimēra materiāla maisiņi ar 2160 gramiem pulverveida vielas, kas satur 691,2 gramus metamfetamīna. Apsūdzētais tos glabāja viņam piederošā somā. Pēc kā apsūdzētais kopā ar divām personām, pret kurām kriminālprocess izbeigts daļā, automašīnā pārvadāja minēto vielu no Lietuvas Republikas uz Latvijas Republiku, tādējādi nelikumīgi to pārvietoja pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Uz autoceļa A11 Liepāja – Lietuvas robeža, pie kādas autobusa pieturas automašīnu apturēja Valsts policijas darbinieki, kuri administratīvās apskates laikā atrada un izņēma augstāk norādīto psihotropo vielu.

Apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 190.1 panta otrajā daļā un Krimināllikuma 253.1 panta trešajā daļā.

Bez tam, minētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas, jo 2016. gada sākumā tā neatļauti iegādājās personīgai lietošanai deviņus gabalus tablešu, kas satur 0,8820 gramus MDMA (vielu grupa “3.4-metilēndioksifeniletānamīni) un 16 gabalus tablešu, kas satur 1,5316 gramus MDMA. Minētās vielas persona glabāja savā dzīvesvietā Liepājā. Sankcionētas kratīšanas laikā Valsts policijas darbinieki šīs vielas atrada un izņēma.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Liepājas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ