Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 23/09/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu pret VAS “Valsts nekustamie īpašumi” amatpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu pret valsts akciju sabiedrības (VAS) “Valsts nekustamie īpašumi” amatpersonu, kura ļaunprātīgi izmantoja dienesta stāvokli, radot būtisku kaitējumu, neatļauti iegūstot cietušajai VAS piederošo komercnoslēpumu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 4. februārī apsūdzētā persona, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli un apstākļus, ka tai bija piekļuve minētās VAS dokumentiem un konkrētam e-pasta kontam, pārsūtīja uz savu privāto e-pasta kontu 105 e - pasta vēstules.

Pārsūtīto e - pasta vēstuļu saturs ietver sevī ierobežotas pieejamības informāciju, tostarp informāciju par fiziskās personas privāto dzīvi, komercnoslēpumu saturošu informāciju, kā arī informāciju, kas paredzēta “Valsts nekustamie īpašumi” iekšējai lietošanai.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 200. panta otrās daļas un Krimināllikuma 318. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ