Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 15/03/2016

Prokurore iesniegusi apelācijas protestu krimināllietā, kurā apsūdzēta māte par savu bērnu slepkavību Baložos

2016. gada 15. martā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai iesniegusi apelācijas protestu par Rīgas rajona tiesas šā gada 12. janvāra spriedumu, ar kuru tā krimināllietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei piemēroja divdesmit gadu brīvības atņemšanas sodu, ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Apsūdzības uzturētājas ieskatā, minētais tiesas spriedums ir nepamatots daļā par soda noteikšanu apsūdzētajai personai, jo sods ir pārāk mīksts un nesamērīgs attiecībā pret izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, tā izdarīšanas veidu un apsūdzētās  attieksmi  pret  izdarīto. 

Prokuratūra iepriekš vēstīja, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai 2016. gada 12. janvārī krimināllietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai mātei lūgusi piespriest mūža ieslodzījumu, ar probācijas uzraudzību uz trim  gadiem,  bez  mantas  konfiskācijas.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 118. panta otrā punkta.

Pērnā gada 10.oktobrī Baložos kādā dzīvoklī tika atrasti miruši divi mazi puisēni – pusotru un trīs gadus veci.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts:
Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ