Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 25/09/2016

Tiesa, izskatot apelācijas kārtībā krimināllietu par Latvijas Republikas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, apsūdzētajiem nosaka bargākus brīvības atņemšanas sodus

Šā gada septembra pirmajā nedēļā Vidzemes apgabaltiesa apelācijas kārtībā, izskatot krimināllietu, kurā pirmās instances tiesa divus Krievijas Federācijas pilsoņus atzina par vainīgiem Krimināllikuma 284. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, piemērojot katram brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, atcēlusi tiesas spriedumu daļā par apsūdzētajiem noteikto sodu un papildsodu, nosakot tos bargākus.

Pirmās instances tiesa apsūdzētajiem nosprieda piemērot papildsodu – izraidīšana no Latvijas Republikas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz trīs gadiem.

Vidzemes apgabaltiesa minētajām personām katrai piemēroja brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem, nospriežot izraidīt no Latvijas Republikas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem.

Prokuratūra iepriekš informēja, ka 2016. gada jūlija pirmajā pusē iesniegts apelācijas protests par šā gada 30. jūnija Alūksnes rajona tiesas spriedumu krimināllietā.

Apsūdzības uzturētājas ieskatā, pirmās instances tiesas spriedums nepamatots daļā par soda noteikšanu apsūdzētajām personām un apsūdzētajiem nosakāms smagāks sods – brīvības atņemšanas sods uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, piemērojot izraidīšanu no Latvijas Republikas, nosakot, ieceļošanas aizliegumu uz astoņiem gadiem.

Prokuratūra jau vēstīja, ka 2016. gada 8. jūnijā minētie Krievijas Federācijas pilsoņi bez ceļošanai derīgiem dokumentiem, personu grupā tīši nelikumīgi šķērsoja valsts robežu, nolūkā doties darba meklējumos uz Vāciju.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ