Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 03/02/2016

Tiesa piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanas sodu un 127 stundas piespiedu darba vīrietim par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs, kā arī kukuļa piedāvāšanu policijas darbiniekiem

Šā gada 2. februārī Bauskas rajona tiesa pasludināja spriedumu krimināllietā, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par, ka viņš, būdams mehāniskā transportlīdzekļa vadītājs, atteicās no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs un policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli 1500 eiro apmērā, lai policijas darbinieki nefiksētu viņa izdarītos pārkāpumus. Turklāt viņš saukts pie kriminālatbildības par izvairīšanos no agrāk tiesas piespriestā tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz deviņiem mēnešiem, piespiedu darbu 127 stundu apmērā, atņemot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Saskaņā ar Krimināllikuma 55. pantu brīvības atņemšanas sods apsūdzētajam vīrietim noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Šā gada 28. janvārī Bauskas rajona prokuratūras prokurors norādīto krimināllietu neatliekamības kārtībā nosūtīja Bauskas rajona tiesai.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 312. panta, Krimināllikuma 262.-1 panta pirmās daļas, Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

  

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ