Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 07/07/2016

Tiesai vienošanās procesā nodota krimināllieta par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu, kā arī par narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu lielā apmērā, bez nolūka tās realizēt

Šā gada 20. jūnijā Talsu rajona prokuratūras prokurore, pēc vienošanās noslēgšanas par vainas atzīšanu un sodu, tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēti divi vīrieši par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu un audzēšanu, kā arī par narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu lielā apmērā, bez nolūka tās realizēt.

Saskaņā ar vienošanās protokoliem un ierosinājumu tiesai par vienošanās apstiprināšanu, apsūdzētie 2015.gada nogalē, nolūkā sēt un audzēt narkotiskās vielas saturošus augus - kaņepes (marihuānu), internetā apguva to audzēšanas procesu, pēc kā Talsu novadā, kādā no bijušajām govju novietnēm, aprīkoja telpu kaņepju neatļautai sēšanai un audzēšanai. Apsūdzētie vīrieši iesēja no Nīderlandes atvestās, kā arī internetā pasūtītās kaņepju sēklas. Stādus atbilstoši kopjot, apsūdzētie kopumā izaudzēja 119 kanabisu (neizžāvētu marihuānu) saturošus augus, kurus kratīšanas laikā izņēma Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki. Kopumā tika izņemti 1,76969 kg ar narkotiskās vielas saturošajiem augiem. Turklāt, abi vīrieši apsūdzēti arī par to, ka viņi, pēc neatļautas narkotisko vielu saturošo augu izaudzēšanas, ievāca 3 stādus, pēc kā izžāvētos augus kopējā svarā 319,85 g, kas pārsniedz apmēru, sākot ar kuru kanabisa (marihuānas) daudzums atzīstams par lieliem, izmantošanai savām vajadzībām, bez nolūka realizēt, glabāja iepriekš minētajā bijušajā govju novietnē, līdz tos kratīšanas laikā izņēma policijas darbinieki.

Ar savām darbībām apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 256.panta pirmajā daļā un 253.panta otrajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Talsu rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ