Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 30/06/2016

Vienošanos apstiprināšanai tiesai nodod krimināllietu pret deviņiem Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņiem par Latvijas Republikas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā

2016. gada maijā Alūksnes rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēti deviņi Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņi par Latvijas Republikas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, kas veikta virzienā no Krievijas Federācijas.

Saskaņā ar vienošanos protokoliem, 2016. gada 1. maija naktī apsūdzētās personas kopā ar vienu nepilngadīgu Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoni, ejot ar kājām ārpus vietas, kur atļauta robežas šķērsošana, bez ceļošanai derīgiem dokumentiem, personu grupā tīši nelikumīgi šķērsoja Latvijas Republikas valsts robežu.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 284. panta otrās daļas. Savukārt pret nepilngadīgo personu kriminālprocess izbeigts pēc Kriminālprocesa likuma 379. panta pirmās daļas 3. punkta.

Ar apsūdzētajām personām 2016. gada maija pirmajā pusē ir noslēgtas vienošanās par vainas atzīšanu un sodu.[1] Alūksnes rajona prokuratūras prokurore nosūtījusi ierosinājumus tiesai par minēto vienošanos apstiprināšanu.

Lietas nodotas vienošanos apstiprināšanai Alūksnes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

 



[1]Minētā vienošanās noslēgta saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 437. pantu.

Atpakaļ