Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/03/2017

Par Igaunijas Finanšu izlūkošanas vienības pārstāvju vizīti Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā

2017. gada 14. martā un 15. martā Latvijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā viesojās pēc būtības līdzīgās Igaunijas finanšu izlūkošanas vienības pārstāvji.

Igaunijas dienestu pārstāvēja pieci darbinieki - tā vadītājs, Uzraudzības nodaļas un Analīzes nodaļas vadītāji, atbildīgais par starptautisko sadarbību, kā arī dienesta konsultants.

Vizītes mērķis bija pieredzes apmaiņa kaimiņvalstu dienestu starpā. Tikšanās laikā tika apspriestas jaunākās izmaiņas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas (NILL/TF) novēršanas normatīvajos aktos, kā arī plānotās izmaiņas tajos.

Uzmanība tika pievērsta arī nacionālo NILL/TF risku novērtēšanas jautājumiem. Tāpat tika apskatīta arī starptautiskās sadarbības pieredze, apjoms un procesa organizācija. Vizītes dalībnieki dalījās pieredzē par būtiskākajiem secinājumiem informācijas analīzes procesā - lietu skaitu, jaunākajām tipoloģijām, sadarbību ar tiesībaizsardzības iestādēm, līdzekļu iesaldēšanas jautājumiem utt. Papildus tam, tika izvērtēti arī jautājumi par IT risinājumiem informācijas analīzes procesā, tai skaitā datu apkopošanas sistēmām un datu analīzes instrumentiem.

Vizītes noslēgumā tika secināts, ka laba sadarbība dienestu starpā ir būtisks instruments NIIL/TF apkarošanā. Aktuālās informācijas apmaiņa dod priekšrocības labākai izpratnei par situāciju un procesiem kaimiņvalstīs.

 

Elīna Praudiņa
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta
Stratēģiskās analīzes nodaļas vadošā riska analītiķe
 

 

Atpakaļ