Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 31/10/2017

Par vardarbīgu izturēšanos pret mazgadīgo tiesa soda ar reālu brīvības atņemšanu

Alūksnes rajona tiesa, izskatīdama krimināllietu, kurā par cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos pret mazgadīgo apsūdzēts kāds vīrietis, nosprieda sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz 3 gadiem un probācijas uzraudzību uz 2 gadiem, pēc kā noteica galīgo sodu pēc spriedumu kopības brīvības atņemšanu uz 6 gadiem un probācijas uzraudzību uz 2 gadiem.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vardarbīgi apgājās ar savu mazgadīgo audžudēlu, kurš no apsūdzētā bija kā no tēva materiāli un citādi atkarīgs, jo apsūdzēto sauc un uztver kā tēti, ar to mazgadīgajam nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas. Tā 2015.gada oktobrī kādā dienā, apsūdzētais būdams alkohola ietekmē, pārnāca mājās, iegāja istabā, kurā atradās audžudēls un sāka necenzēti lamāties uz bērnu, pēc kā tīši trieca viņu pret skapi un aiz auss vilka pa grīdu. Notikušais ir atstājis sekas uz mazgadīgā psihoemocionālo stāvokli, kas izpaužas kā atsevišķas pēctraumatiskā stresa pazīmes un paaugstināts trauksmes līmenis, savukārt uzvedības sfērā iespējamas agresīvas reakcijas.

Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore apsūdzēto pie kriminālatbildības sauca pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas.

Krimināllieta tika nodota Alūksnes rajona tiesai, kas 2017.gada 30.oktobrī apsūdzēto atzina par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz 3 gadiem un probācijas uzraudzību uz 2 gadiem, pēc kā noteica galīgo sodu pēc spriedumu kopības brīvības atņemšanu uz 6 gadiem un probācijas uzraudzību uz 2 gadiem.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ