Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 12/09/2017

Prokuratūra iesniedz apelācijas protestu krimināllietā, kur par naudas līdzekļu piesavināšanos no pašvaldības iestādes no kriminālatbildības atbrīvota apsūdzētā sieviete

2017.gada 1.septembrī Bauskas rajona tiesa, izskatīdama krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda sieviete par 822 EUR prettiesisku piesavināšanos, pasludināja lēmumu, ar kuru nolēma apsūdzēto sievieti atbrīvot no kriminālatbildības.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētā sieviete, bija Bauskas novada pašvaldības kādas iestādes vecākā grāmatvede, kuras pārziņā atradās iestādes naudas līdzekļi. Septiņu mēnešu garumā, mantkārīgu tieksmju vadīta, nolūkā nodrošināt savam vīram valsts sociālo garantiju saņemšanu, apsūdzētā izmantoja iespēju veikt korekcijas Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā, ievadīja datus par savu vīru, kurš nebija darba ņēmējs attiecīgajā iestādē. No pašvaldības iestādes konta Valsts kases kontā nepamatoti pārskaitīja pašvaldībai piederošos naudas līdzekļus par kopējo summu 822.23 EUR un savas darbības pārtrauca tikai tad, kad veicot pārbaudi, tas tika konstatēts.

Bauskas rajona prokuratūras prokurore apsūdzēto sievieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 179.panta pirmās daļas.

Ņemot vērā tiesas lēmumu, Bauskas rajona prokuratūras prokurore šā gada 8.septembrī ir iesniegusi apelācijas protestu tiesai, lūdzot atzīt apsūdzēto sievieti par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, sodot viņu ar piespiedu darbiem uz 80 stundām.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ