Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 31/03/2017

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi personu grupu par vairāku tūkstošu cigarešu zādzībām no tirdzniecības objektiem ārpus to darba laika

Rīgas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu pret divām personām par to, ka viņi personu grupā izdarīja vairāku tūkstošu tabakas izstrādājumu slepenu zādzību no degvielas uzpildes stacijām un veikaliem ārpus to darba laika.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, abi apsūdzētie un persona, pret kuru kriminālprocess izbeigts daļā, kā arī pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrota persona, mantkārīgu nolūku vadīti, savstarpēji vienojoties, izveidoja organizētu grupu. Tā tika izveidota kustamu mantu, galvenokārt, cigarešu zādzību izdarīšanai no tirdzniecības objektiem.

Atbilstoši lomu sadalījumam, vienas apsūdzētās personas pienākums bija nodrošināt transporta pakalpojumus, t.i., piemēram, ar automašīnu atvest organizētās grupas dalībniekus uz vietu, netālu no izvēlētā tirdzniecības objekta, norunātajā vietā ar automašīnu viņus gaidīt.

Otra apsūdzētā pienākumos, atrodoties norunātajā vietā, citastarp bija vērot apkārtējo situāciju un telefoniski informēt citus organizētās grupas dalībniekus par zādzības uzsākšanai piemērotu laiku. Palīdzēt iekraut nozagtās mantas automašīnā.

Kustamu mantu, tostarp cigarešu zādzības personu grupa veica 2014. gadā: 27. februārī, 28. februārī, 4. martā, 6. martā, 10. martā un 12. martā, prettiesiski iekļūstot noteiktos veikalos un uzpildes stacijās. Kopumā cietušo uzņēmumu pārstāvjiem nodarīts mantisks zaudējums 8729,64 eiro apmērā.

Abas apsūdzētās personas sauktas pie kriminālatbildības par sešu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas noteikti Krimināllikuma 175. panta ceturtajā daļā.

Kriminālprocess pret minēto nenoskaidroto personu izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ