Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/01/2017

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi personu par šķēršļu likšanu maksātnespējas procesa gaitā

Pērnā gada decembra beigās Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra nodevusi tiesai lietu par šķēršļu likšanu maksātnespējas procesa gaitā, kas parādnieka (juridiskās personas maksātnespējas procesa subjekta) pārstāvja rīcībā izpaužas kā administratora pieprasītās likumā paredzētās informācijas nesniegšana, dokumentu nenodošana un citas tīšas darbības, kuras kavē maksātnespējas procesa gaitu.

Lai gan apsūdzētā persona bija informēta par 2015. gada 7. janvāra Ogres rajona tiesas spriedumu par juridiskās personas maksātnespējas procesa pasludināšanu un par 2015. gada 16. janvāra administratora lēmumu par viņas noteikšanu par juridiskās personas parādnieka pārstāvi, tā, būdama maksātnespējīgās juridiskās personas parādnieka pārstāvis, tīši izvairījās no Maksātnespējas likuma 70. panta otrajā daļā un 71. panta pirmajā, otrajā un trešajā daļā noteikto pienākumu pildīšanas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, nesniedzot juridiskās personas administratora iesniegumos vairākkārtīgi pieprasīto informāciju un nenododot administratora prasītos maksātnespējīgās juridiskās personas dokumentus un mantu, apsūdzētā persona no 2015. gada 29. janvāra apzināti liek šķēršļus un turpina likt šķēršļus maksātnespējīgās juridiskās personas maksātnespējas procesa gaitā.

Traucējot maksātnespējīgās juridiskās personas maksātnespējas procesa efektīvu norisi, apgrūtinot to virzību, minētā persona padarījusi par neiespējamu parādnieka finansiālā un mantas stāvokļa pārbaudi, kā arī mantas pārņemšanu.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 215. panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Ogres rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ