Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/12/2017

Prokuratūra saņem Latvijas augstāko IT sistēmu novērtējuma “Platīna pele 2017” speciālbalvu

2017.gada 7.decembrī notika Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) 19.konference, kurā tika nosaukti IKT nozares balvas Platīna pele 2017 laureāti. LIKTA balva Platīna pele 2017 šogad tika pasniegta jau vienpadsmito gadu, un tās mērķis ir apzināt un cildināt pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos risinājumus pārvaldei, sabiedrībai, biznesam un labākos e-skolotājus.

Šogad arī Prokuratūra ir apbalvoto vidū, saņemot Latvijas Valsts radio un televīzijas centra speciālbalvu Veiksmīgākais e-paraksta integrācijas risinājums, kuru piedāvāja SIA ZZ Dats, izstrādājot Prokuratūras informācijas sistēmu (ProIS) un e-pakalpojumu Nolēmumi par mani prokuratūrā.

Ar ProIS tika ieviesta arī elektroniskā dokumentu pārvaldības sistēma, ar vienotu dokumentu klasifikācijas shēmu. Ieviešot sistēmu, Prokuratūra pārsvarā ir atteikusies no papīra žurnālu pildīšanas un uzturēšanas, pārnesot tos uz dažādiem ProIS reģistriem, kā rezultātā tiek atvieglota informācijas ievade, uzlabota datu kvalitāte un meklēšanas iespējas. Sistēmā tiek reģistrēti dokumenti, kas parakstīti ar drošu elektronisko parakstu. Šobrīd privātpersona elektroniski - Latvija.lv portālā, var iepazīties ar prokuroru pieņemtajiem lēmumiem kriminālprocesā, kuri ir pieņemti attiecībā uz konkrēto personu, kā arī sniegtajām atbildēm, izskatot iesniegumus. Šādā veidā personai ir iespējas ātrāk iepazīties ar prokuratūrā pieņemtajiem lēmumiem un pilnvērtīgāk izmatot savas tiesības uz tiem reaģēt, nezaudējot laiku, kas nepieciešams dokumenta piegādei pa pastu.

Atpakaļ