Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 27/01/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret personu par iesaistīšanos noziedzīgā organizācijā, piedalīšanos tās izdarītajos noziegumos un par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā

2017. gada 25. janvārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret personu, kas apsūdzēta par iesaistīšanos tādā noziedzīgā organizācijā (apvienībā), kuras sastāvā ir vismaz piecas personas, un, kas izveidota nolūkā izdarīt sevišķi smagus noziegumus pret cilvēci un mieru, kara noziegumus, īstenot genocīdu un izdarīt sevišķi smagus noziegumus pret valsti, kā arī piedalīšanos šīs organizācijas izdarītos noziegumos.

Bez tam, minētajai personai celta apsūdzība par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā, tas ir, par aktīvu piedalīšanos ārpus Latvijas Republikas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā, kas vērsts pret valsts teritoriālo neaizskaramību un ir pretrunā ar Latvijas Republikai saistošām starptautiskajām tiesībām, neievērojot normatīvos aktus.

Piebilstams, ka šā gada sākumā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret personu par iesaistīšanos noziedzīgā organizācijā, piedalīšanos tās izdarītajos noziegumos un par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Ukrainā.

Abas apsūdzētās personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 77.-1 panta un Krimināllikuma 89. -1 panta otrās daļas.

Minētās krimināllietas nodotas izskatīšanai vispārējā kārtībā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ