Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/03/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret Valsts policijas darbinieku par kukuļņemšanu, lai autovadītājiem netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols

Jūrmalas pilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret Valsts policijas darbinieku par divu kukuļu pieņemšanu, lai diviem autovadītājiem netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 9. novembrī apsūdzētā valsts amatpersona veica satiksmes uzraudzību Jūrmalā. Tās laikā tika apturēti divi transportlīdzekļi, kuru vadītāji pārsniedza atļauto maksimālo braukšanas ātrumu.

Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētajām pilnvarām Valsts policijas darbiniekam bija pienākumus par abu autovadītāju pieļautajiem pārkāpumiem sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolus. Tomēr sarunu laikā apsūdzētā persona pieņēma autovadītāju piedāvātās materiālās vērtības – naudu 50 eiro apmērā un 15 eiro apmērā par to, lai viņš nepildītu savus tiešos darba pienākumus un nesastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu. Pēc kukuļa pieņemšanas valsts amatpersona atļāva minētajām personām aizbraukt, nesastādot administratīvā pārkāpuma protokolus.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības par divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 320. panta otrajā daļā.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namam.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ