Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 07/09/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret vīrieti, kurš ģērbies zagtā policijas formas tērpā, apkrāpa spēļu zāles darbinieci

2017. gada 23. augustā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds vīrietis saukts pie kriminālatbildības par četru noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 175. panta trešajā daļā, divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 175. panta trešajā daļā un Krimināllikuma 185. panta pirmajā daļā, divu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 185. panta pirmajā daļā. Apsūdzētais pie Kriminālatbildības saukts arī pēc Krimināllikuma 177. panta pirmās daļas un Krimināllikuma 273. panta, kā arī Krimināllikuma 180. panta 1. daļas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā persona, naktī uz pērnā gada 1. augustu, iekļūstot Valsts policijas iecirkņa divās telpās, nozaga no tām vairākas kustamas mantas, tostarp Valsts policijas formas tērpa virsjaku, cepuri, piespraudes un Valsts policijas zīmogu.

Uzvilcis Valsts policijas formas tērpu, paņemdams līdzi Valsts policijas zīmogu, apsūdzētais devās uz kādu spēļu zāli, kur kādai spēļu zāles darbiniecei uzdevās par policijas darbinieku. Vīrietis darbiniecei uzdeva jautājumus par naudas maiņu. Maldinot darbinieci, apsūdzētais viņai skaidroja, ka banknotes ar nominālvērtību 50,00 eiro ir iezīmētas un viņš tās visas izņems. Apsūdzētais uzrakstīja apliecinājumu, ka viņš kā varas pārstāvis izņem no spēļu zāles naudu 550,00 eiro, tas ir, vienpadsmit banknotes ar nominālvērtību 50,00 eiro.

Darbiniece, būdama pārliecināta, ka minētais vīrietis tiešām ir policijas darbinieks, tās viņam izsniedza.

Bez tam apsūdzētais 2016. gada 23. jūlija vakarā, atrodoties pie kāda tirdzniecības centra ieejas durvīm, piegāja pie ziedojumu fonda stenda un paņēma fonda ziedojumu kasti, kurā atradās nauda 119,17 eiro apmērā.

Pērnā gada maijā, jūlijā apsūdzētais īstenoja vēl citus noziedzīgus nodarījumus.

Cietušie kopumā pieteikuši kaitējuma kompensāciju vairāk nekā 6000 eiro apmērā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ