Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/01/2017

Prokuratūra tiesai nodod divas krimināllietas par narkotisko vielu saturošu augu neatļautu sēšanu, audzēšanu Alūksnes novadā

2016.gada decembra otrajā pusē Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore tiesai nodevusi divas krimināllietas par narkotisko vielu saturošu augu – kanabisa (marihuāna) neatļautu sēšanu, audzēšanu Alūksnes novadā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2015. gada decembrī apsūdzētā persona iesēja ne mazāk kā 12 augu sēklas, kuras bija iegādājusies internetā, lai no to izaudzētajiem augiem iegūtu minēto narkotisko vielu.

2016. gada aprīlī no izaudzētajiem desmit kaņepju augiem ievāca augu masu, ko žāvēja savā dzīvesvietā Alūksnes novadā. Minētās vielas apsūdzētā persona audzēja un izgatavoja pašas lietošanai.

Pērnā gada vasarā Valsts policija ieradās minētās personas dzīvesvietā, veicot kratīšanu. Tās laikā tika izņemti 17,4087 grami izžāvēta kanabisa, 0,3677 izžāvētas, sasmalcinātas vielas maisījumu, kas satur kanabisu.

Otrajā tiesai nodotajā krimināllietā apsūdzētas divas personas, kuras darbojās personu grupā.

Viena no apsūdzētajām personām iegādājās kaņepju sēklas, tās 2016. gada jūnijā iesējot. Minētā persona vienojās ar savu paziņu kopā audzēt kaņepju stādus, lai no izaudzētajiem augiem iegūtu narkotisko vielu – kanabiss.

Minētie stādi tika audzēti pamestas saimniecības ēkas bēniņos Alūksnes novadā, kur tie laistīti ar dīķa ūdeni. Lai nodrošinātu augus ar gaismu, šīs ēkas jumtam abās pusēs noņēma jumta segumu.

2016. gada 22. jūlijā minētajā ēkā ieradās likumsargi un apskates laikā izņēma 16 kanabisa stādus, kas kopā veidoja 0,19 kilogramus marihuānas.

Visas apsūdzētās personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 256. panta pirmās daļas.

Lietas izskatīšanai nodotas Alūksnes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ