Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/09/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu, kur ar mežā uzliktām cilpām, nelikumīgi nomedīts alnis

2017.gada 15.septembrī Balvu rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis, kurš veica nelikumīgas medības ar aizliegtu paņēmienu izmantošanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis, ar nodomu nelikumīgi nomedīt alni, uz divām meža stigām, zinot, ka par tām staigā aļņi, uzlika divas cilpas no metāla trosēm, kas saskaņā ar Medību likumu pieskaitāmi pie aizliegtiem vispārbīstamiem medību rīkiem. Vienā no uzliktām cilpām tika nelikumīgi nomedīts alnis. Nelikumīgu medību rezultātā Austrumlatgales virsmežniecībai tika nodarīts materiāls zaudējums 6460 eur apmērā.

Apsūdzētais vīrietis, veicot nelikumīgas medības, pārkāpa Medību likumā noteikto kārtību, kā aļņu medīšanas termiņa neievērošana, veicot medības bez medību atļaujas, bez mednieka apliecības un mednieka sezonas kartes.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 112.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ