Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/01/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par kukuļa došanu Valsts policijas darbiniekam, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols

2016. gada 29. decembrī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret autovadītāju par kukuļa došanu Valsts policijas darbiniekam, lai apsūdzētajam netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 15. jūnijā apsūdzētās personas vadīto automašīnu apturēja Valsts policijas darbinieks. Valsts amatpersona apsūdzētajai personai nosauca apturēšanas iemeslu, uzaicinot apsūdzēto personu apskatīt datu bāzes ierakstus, lai tā personīgi pārliecinātos par pieļauto Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, par kuru tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Apsūdzētā persona tīši, ar nodomu izvairīties no administratīvās atbildības, atrodoties dienesta automašīnā, piedāvāja un deva policijas inspektoram kukuli 20 eiro apmērā, noliekot četras 5 eiro naudas zīmes uz dienesta automašīnas priekšējā paneļa.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ