Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 23/10/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par kukuļdošanu un kukuļņemšanu organizētā grupā, kurā iesaistīti arī Valsts robežsardzes darbinieki

2017.gada 17.oktobrī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzētas deviņas personas par kukuļņemšanu un kukuļdošanu organizētā grupā, lai pāri Latvijas – Krievijas valsts robežai tiktu nelikumīgi pārvietoti muitošanai pakļautie transportlīdzekļi.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie savā starpā sadalīja pienākumus, lai īstenotu kukuļņemšanu un kukuļdošanu. Septiņas apsūdzētās personas bija Valsts robežsardzes darbinieki. Sadalot pienākumus, lai izdarītu noziedzīgos nodarījumus, apsūdzētie ņēma un deva kukuļus, lai pāri valsts robežai uz Krieviju nelikumīgā veidā izvestu vairākus dažādu marku transportlīdzekļus. Pieņemtos kukuļus apsūdzētie sadalīja organizētas grupas dalībnieku interesēs.

Seši apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas un 323.panta trešās daļas, viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas, viens apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas un viens apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 20.panta ceturtās daļas un 323.panta pirmās daļas.

 

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ