Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 31/10/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par mēģinājumu nodedzināt māju

2017.gada oktobrī Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā par mājas dedzināšanas mēģinājumu apsūdzēts kāds vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais būdams stiprā alkohola reibumā, ieradās cietušās mājā, kur uzsāka strīdu ar cietušo un viņas draugu Pēc strīda, apsūdzētais, aizvainojuma un dusmu vadīts, aiz atriebības nolēma nodedzināt ēku, kurā dzīvoja apsūdzētā paziņas. Apsūdzētais vīrietis devās mājās, atnesa kannu ar dīzeļdegvielu, aplēja ar to no ārpuses mājas koka sienas un durvis. Pēc tam mēģināja aplieto ēku aizdedzināt. Apsūdzētais vīrietis izdarīja apzinātas darbības, kas bija tieši vērstas uz mantas iznīcināšanu un dedzināšanu, bet nenoveda noziedzīgo nodarījumu līdz galam, jo paziņas pamanīja un pārtrauca apsūdzētā rīcību un izsauca policiju.

Apsūdzētas pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 185.panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ