Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/09/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu pret kādu sētnieku par pensionāres seksuālu izmantošanu un viņas nogalināšanu

2017.gada 22.septembrī Ventspils prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par seksuāla rakstura uzbrukumu pensionētai sievietei, viņu nogalinot, kā arī par seksuāla rakstura uzbrukumu mazgadīgai meitenei, izvarošanas mēģinājumā apsūdzēta agrāk sodīta persona. Minētā persona apsūdzēta trīs sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis, 2017.gada 10.martā, būdams alkohola ietekmē, kā sētnieks devās pie kāda dzīvokļa, kur nolūkā iegūt parakstu no mājas iedzīvotājas par kāpņu telpas iztīrīšanu, uzsāka sarunu ar pensionētu sievieti. Apsūdzētais, seksuālu nodomu vadīts, dzīvoklī uzbruka pensionārei, izmantojot tās bezpalīdzības stāvokli, pielietojot seksuālu vardarbību un fizisku vardarbību, īstenoja savu noziedzīgo nodomu, pēc kā ar diviem naža dūrieniem nogalināja pensionāri. Turpinot atrasties dzīvoklī, apsūdzētais nolaupīja, cietušai piederošās mantas nelielā apmērā.

Turklāt apsūdzētais vīrietis apsūdzēts par uzbrukumu personai, kas nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu. 2016.gada 27.decembra vakarā, apsūdzētais nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi uzbruka meitenei, lietojot vardarbību, bet savu noziedzīgo nodomu neīstenoja līdz galam no savas gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo meitenei izrādot aktīvu, pretošanos izdevās aizbēgt.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts trīs sevišķi smagu noziegumu izdarīšanā pēc Krimināllikuma 117.panta otrā punkta, 160.panta otrās daļas, 15.panta ceturtās daļas un 159.panta trešās daļas, kā arī pēc Krimināllikuma 180.panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Ventspils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ