Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/10/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu pret Valsts policijas darbinieku par dokumenta viltošanu

2017.gada 27.oktobrī Daugavpils prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts Valsts policijas darbinieks, kurš dienesta pienākumu pildīšanas laikā sastādīja viltotu administratīvā pārkāpuma protokolu, apzināti safalscifējot izdarītā administratīvā pārkāpuma faktiskus apstākļus, ierakstot tajā īstenībai neatbilstošus faktus par izdarīto administratīvo pārkāpumu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais būdams Valsts policijas darbinieks, pildot savus dienesta pienākumus, 2016.gada oktobra mēnesī par atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu apstādināja kādu automašīnu. Apsūdzētais policijas darbinieks, apzinoties, ka automašīnas vadītājs, vadot automašīnu pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pašrocīgi sastādīja administratīvo protokolu kā gājējam, norādot, ka vadītājs it kā šķērsojis ielu krustojumu tam neparedzētā vietā. Tad apsūdzētais, apzinoties, ka sastādītais administratīvais protokols un tajā ietvertais nolēmums par autovadītāja sodīšanu ir viltots, nodeva tālākai rīcībai, kā rezultātā viltots protokols tika reģistrēts Ceļu policijas reģistrā.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 327.panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ