Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/11/2017

Prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās

2017.gada 29.septembrī Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā pilngadīga persona tiek apsūdzēta par to, ka izmantojot komunikācijas tehnoloģijas, pamudināja sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušo personu iesaistīties seksuālās darbībās, kā arī tikties ar mērķi izdarīt seksuālās darbības un stāties dzimumattiecībās. Turklāt, minētā persona tiek  apsūdzēta arī par to, ka izdarīja sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu piedalīties pornogrāfiska rakstura materiāla izgatavošanā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais interneta portālā "Inbox.lv" no sava e-pasta sūtīja seksuālā rakstura vēstules uz nepilngadīgas personas e-pastu ar mērķi izraisīt sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušā personā vēlēšanos iesaistīties seksuālās darbībās, tikties ar mērķi izdarīt seksuālās darbības un stāties dzimumattiecībās. Turklāt, apsūdzētais e-sarakstē pamudināja nepilngadīgu cietušo pašai izgatavot savas kailfoto un nosūtīt fotogrāfijas uz viņa norādīto e-pastu.

Apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 162.1.panta pirmās daļas un 166.panta ceturtās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Jēkabpils rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ