Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/09/2017

Prokuratūra tiesai vienošanās procesa kārtībā nodevusi lietu par kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijas teritorijā

Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā.

Saskaņā ar vienošanās protokolu, apsūdzētais, šķērsojot Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas robežu, ar maršruta autobusu, nelikumīgi ieveda 71400 gab. cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markām 14 203.52 EUR vērtībā. Apsūdzētais cigaretes noslēpa autobusa bagāžas nodalījumā aiz korpusa starpsienas.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas.

Ņemot vērā to, ka apsūdzētais ir piekritis vienošanās procesa piemērošanai, viņam ir izskaidrotas tiesības vienošanās procesā un sekas, kas rodas līdz ar vienošanās noslēgšanu, atzinis, ka krimināllietā ir noskaidroti apstākļi, kas attiecas uz pierādīšanas priekšmetu, un apsūdzētais piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam un kvalifikācijai, kā arī radītā kaitējuma novērtējumam, virsprokurore ar apsūdzēto ir noslēgusi vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, un Alūksnes rajona tiesā lūgs piespriest apsūdzētajam nosacītu brīvības atņemšanu.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ