Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 07/04/2017

Prokurori pilnveidojuši zināšanas seminārā, kas veltīts tam, lai uzlabotu no seksuālās vardarbības cietušu bērnu interešu aizstāvību kriminālprocesā

No 2017. gada 30. marta līdz 2017. gada 31. martam 46 prokurori no dažādiem Latvijas Republikas reģioniem piedalījās Latvijas tiesnešu mācību centra (turpmāk tekstā – LTMC) rīkotajā mācību seminārā, kas veltīts tam, lai uzlabotu no seksuālās vardarbības cietušu bērnu interešu aizstāvību kriminālprocesā.

Semināri prokuroriem sniedza iespēju pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar seksuālās vardarbības upuru interešu aizstāvību krimināllietās, tostarp, aktualizējot jautājumus par aktuālo tiesu praksi krimināllietās Latvijas Republikā, bērna psiholoģiju, prokurora lomu bērnu tiesību aizsardzībā. Neizpalika arī lektoru no Amerikas Savienotajām Valstīm (turpmāk tekstā - ASV) lekcijās sniegtā informācija par ASV pieredzi seksuālu noziegumu izskatīšanā.

Ar lekciju par “Prokurora lomu bērnu tiesību aizsardzībā” seminārā uzstājās Viskonsīnas štata (ASV) ģenerālprokuratūras prokurore Miriam Falk. Viskonsīnas štata tiesnesis Phililip Koss, piemēram, sniedza konkrētu tiesu prakses piemēru, veicot lietas “State V. Leon L. Laudie” analīzi.

Savukārt, piemēram, Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākā referente, Nacionālā koordinatore cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos Lāsma Stabiņa stāstīja par bērnu kā cilvēku tirdzniecības upuriem.

Seminārā kā lektori uzstājās arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Ilona Kronberga, Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas priekšsēdētājs Juris Stukāns, tiesu psiholoģijas eksperte Inga Lubāne, Valsts policijas pārstāvis Dmitrijs Homenko, nodibinājuma „Centrs Dardedze” juriste Laura Ceļmale un resursu centra sievietēm „Marta” ekspertes Zane Zvirgzdiņa un Laima Kļaviņa.

“Semināru dalībnieki ļoti atzinīgi vērtēja ASV kolēģu plašās zināšanas, praktisko pieredzi un pasniegšanas stilu. Lektori projekta noslēgumā aicināja pašus dalībniekus rūpēties par sevi un saviem kolēģiem, darot šo grūto un ļoti svarīgo darbu bērnu tiesību aizsardzībā,” paudusi LTMC Juridisko projektu vadītāja Dārta Mestere.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

 

Atpakaļ