Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 12/09/2017

Tiesa vienošanās kārtībā, par kukuļdošanas mēģinājumu Valsts policijas darbiniekiem, piemēro sešu mēnešu nosacītu brīvības atņemšanu

2017.gada 28.augustā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprināja prokurora noslēgto vienošanos ar apsūdzēto, par vainas atzīšanu un sodu, par kukuļdošanas mēģinājumu Valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, par izdarītu braukšanas ātruma pārkāpumu nesastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 323.panta pirmās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību, vīrietis vadīja transportlīdzekli un apdzīvotā vietā pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Apsūdzētā vīrieša vadīto transportlīdzekli apturēja Kārtības policijas darbinieks, kurš informēja vīrieti par pārkāpumu un informēja arī par to, ka tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Apsūdzētais vīrietis, caur vadītāja durvju atvērto logu, deva policijas darbiniekam 15 EUR, lai netiktu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. No dotā kukuļa policijas darbinieks atteicās un apsūdzētais tika aizturēts.

Ņemot vērā to, ka apsūdzētais ir piekritis vienošanās procesa piemērošanai, viņam ir izskaidrotas tiesības vienošanās procesā un sekas, kas rodas līdz ar vienošanās noslēgšanu, atzinis, ka krimināllietā ir noskaidroti apstākļi, kas attiecas uz pierādīšanas priekšmetu, un apsūdzētais piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam un kvalifikācijai, kā arī radītā kaitējuma novērtējumam, prokurore ar apsūdzēto ir noslēgusi vienošanos, ko tiesa ir apstiprinājusi un atzinusi vīrieti par vainīgu, piemērojot brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, sodu nosakot nosacīti ar pārbaudes laiku uz 6 (sešiem) mēnešiem.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ