Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/10/2017

Tiesa vienošanās kārtībā, viltus zvanītājam par it kā ievietotu spridzekli tirdzniecības centrā “Origo”, piemēro piespiedu darbus

2017.gada 20.oktobrī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa apstiprināja, prokurora noslēgto vienošanos ar apsūdzēto, par vainas atzīšanu un sodu, par viltus zvana veikšanu par it kā ievietotu spridzekli tirdzniecības centrā “Origo”.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 231.1panta.

Saskaņā ar celto apsūdzību, vīrietis pagājušā gada 24.februārī piezvanīja uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienoto ārkārtējo notikumu tālruņa numuru “112” un paziņoja par to, ka tirdzniecības centrā “Origo” ievietots spridzeklis.

Pamatojoties uz apsūdzētā vīrieša paziņojumu, tika veikta dzelzceļa stacijas “Rīga” un tirdzniecības centra “Origo” evakuācija un apturēta dzelzceļa satiksme.

Ar apsūdzētā noziedzīgajām darbībām Valsts policijai tika radīts mantisks kaitējums vairāk nekā 353 EUR apmērā, AS “Pasažieru vilciens” tika nodarīts mantisks kaitējums vairāk nekā 1094 EUR apmērā un VAS “Latvijas dzelzceļš” tika nodarīts mantisks kaitējums 1543 EUR apmērā.

Ņemot vērā to, ka apsūdzētais ir piekritis vienošanās procesa piemērošanai, viņam ir izskaidrotas tiesības vienošanās procesā un sekas, kas rodas līdz ar vienošanās noslēgšanu, atzinis, ka krimināllietā ir noskaidroti apstākļi, kas attiecas uz pierādīšanas priekšmetu, un apsūdzētais piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam un kvalifikācijai, kā arī radītā kaitējuma novērtējumam, prokurore ar apsūdzēto ir noslēgusi vienošanos, ko tiesa ir apstiprinājusi un atzinusi vīrieti par vainīgu, piemērojot piespiedu darbu uz 250 stundām.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ