Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 24/01/2017

Vienošanās apstiprināšanai tiesai nosūtīta krimināllieta par seksuāla rakstura darbību ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, lietojot vardarbību un citādu ietekmi uz cietušo

Pirmstiesas kriminālprocesā Aizkraukles rajona prokuratūras prokurore noslēgusi vienošanos par vainas atzīšanu un sodu ar personu, kura saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 160. panta ceturtās daļas.

Saskaņā ar vienošanās protokolu, 2016. gadā 27. augusta vakarā apsūdzētais, atrodoties kādā sabiedriskā transporta pieturā Aizkrauklē, ievēroja nepilngadīgo cietušo personu.

Nolūkā apmierināt savas dzimumtieksmes, apsūdzētais sekoja minētajai personai un panāca viņu. Tad apsūdzētais, izmantojot brīdi, ka uz ielas nevienas citas personas nav, uzbruka cietušajai personai.

Apsūdzētais pret šīs personas gribu, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušās personas ķermeni, pienācis cieši klāt, no aizmugures ar vienu roku tīši saspieda tās kakla aizmugurējo daļu, lai   viņu nespētu saskatīt, bet ar otru roku aizspieda personas muti un ar savu ķermeni piespiedās cietušajai personai klāt. Tad apsūdzētais cieši pieliecās pie nepilngadīgās personas auss un noteica “kuš”, vienlaicīgi, izmantojot fizisko pārspēku, piespiedās tai ciešāk klāt, pavilkdams nedaudz atpakaļ.

Cietusī persona aktīvi pretojās uzbrukumam, kā rezultātā nepilngadīgajai personai uz zemes nokrita saulesbrilles, pēc kā apsūdzētais nedaudz atslābināja satvērienu. Šajā brīdī cietušajai personai izdevās atbrīvoties no apsūdzētās personas satvēriena, izrauties un no notikuma vietas aizbēgt.

Šā gada 13. janvārī Aizkraukles rajona prokuratūras prokurore nosūtījusi ierosinājumu Aizkraukles rajona tiesai par minētās vienošanās apstiprināšanu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ