Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 31/10/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par propāna gāzes izraisītu sprādzienu kādā daudzdzīvokļu namā Alūksnē

2017.gada 27. oktobrī Alūksnes rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par propāna gāzes sprādzienu kādā daudzdzīvokļu namā Alūksnē.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais dzīvoklī apreibinājās, ieelpojot dzīvoklim pa gāzes vadu pievadīto propāna gāzi. Lai to izdarītu, viņš dzīvoklī atvienoja elastīgo gāzes padeves cauruli, kas savienoja gāzes vadu ar gāzes plīti, bet līdz ar to arī apzināti pieļāva propāna gāzes ieplūšanu dzīvokļa telpā, taču par gāzes noplūdi neziņoja sistēmas operatoram. Kad apreibināšanos apsūdzētais beidza, viņš katrreiz elastīgo gāzes padeves cauruli no jauna pievienoja gāzes plītij. Tā, 2016.gada 3.septembra vakarā, lai apreibinātos, apsūdzētais dzīvoklī atkal atvienoja elastīgo gāzes padeves cauruli, kas savieno gāzes vadu ar gāzes plīti, tad atkal apzināti pieļāva propāna gāzes ieplūšanu telpā, taču šoreiz viņš ielaida dzīvoklī tik daudz gāzes, ka izveidojās sprādzienbīstams gāzu maisījums. Pēc tam, viņš, būdams neuzmanīgs, iniciēja gāzu maisījuma sprādzienu ar tā epicentru dzīvokļa virtuvē un blakus istabā, jo dzīvoklī ieslēdza/izslēdza elektroiekārtas elektrisko ķēdi, kas rada dzirksteli, vai aizdedzināja šķiltavas. Tā rezultātā, aiz neuzmanības – nevērīgi rīkojoties ar uguni, izraisītā gāzu maisījuma eksplozija mājai radīja ugunsgrēku un būvkonstrukciju bojājumus.

Apsūdzētas pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 186.panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Alūksnes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ