Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 03/11/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par sirmgalves noslepkavošanu un līķa apgānīšanu

2017.gada 31.oktobrī Bauskas rajona prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds gados jauns vīrietis par sirmgalves noslepkavošanu un līķa apgānīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais īrēja istabu sirmgalves dzīvoklī un no istabas, kurā dzīvoja pati sirmgalve, slepeni, vairākkārt izdarīja viņai piederošo mantu zādzības, nozogot krūšu nozīmītes, zelta gredzenus, maku, maksāšanas karti, naudu un pat televizoru. Apsūdzētais, saprotot, ka sirmgalve par televizora zādzību var vērsties policijā ar iesniegumu,  lai slēptu izdarītās zādzības,  atrodoties dzīvokļa koridorā, ar gaļas āmuru vairākas reizes iesita sirmgalvei pa galvu. Kad sirmgalve no saņemtajiem sitieniem bezsamaņā nokrita uz grīdas, apsūdzētais turpināja viņu sist un žņaugt, līdz iestājās sievietes nāve. Apsūdzētais vēloties slēpt izdarīto slepkavību, sirmgalves līķim ar nazi un rokas zāģi atdalīja rokas un kājas, tad atdalītās ekstremitātes un ķermeni ietina segās, salika divos polietilēna maisos un tos novietoja uz dzīvokļa balkona. Pēc sirmgalves slepkavības apsūdzētais vīrietis nozaga sirmgalves maksāšanas karti, naudu, mobilo tālruni un citas mantas.

Uz balkona sadalīto sirmgalves līķi atrada policijas darbinieki.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 180.panta pirmās daļas, 193.panta otrās daļas un 117.panta 5., 8. un 9.punkta.

Lieta izskatīšanai nodota Bauskas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ