Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 17/02/2017

Stājušies spēkā tiesas spriedumi narkotisko vielu pircējam un pārdevējam

2016.gada vasarā nepilngadīgs narkotisko vielu pārdevējs, kāda lielveikala apakšzemes stāvvietā realizēja personai gandrīz 200 g izžāvētu kanabiss (marihuānu), kas ir narkotiskā viela lielā apmērā. Abas personas uzreiz tika aizturētas.

Ar savām noziedzīgajām darbībām nepilngadīgais narkotisko vielu realizētājs izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 253. -1. panta trešajā daļā, bet pircējs - sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 253. panta otrajā daļā.

2016.gada decembrī kriminālprocess attiecībā pret nepilngadīgo narkotiku realizētāju tika nodots tiesai, savukārt kriminālprocess pret pircēju - vienošanās kārtībā tika nodots tiesai 2017.gada janvārī.

Panāktā vienošanās ar narkotisko vielu pircēju par sodu paredz brīvības atņemšana uz 3 gadiem un 4 mēnešiem, bez mantas konfiskācijas, sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz 3 gadiem un 8 mēnešiem. Savukārt nepilngadīgajam narkotisko vielu realizētājam tiesa piesprieda brīvības atņemšana uz 3 gadiem un 6 mēnešiem, bez mantas konfiskācijas, sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz 3 gadiem un 6 mēnešiem. Šā gada februārī spēkā stājušies abi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas spriedumi, kuros abas personas notiesātas.

Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokuros norāda, ka sods noteikts nosacīti abiem ne tikai tādēļ, ka personas agrāk nebija sodītas, sadarbojās ar pirmstiesas izmeklēšanu, bet arī tādēļ, ka narkotisko vielu realizētājs uz nozieguma izdarīšanas brīdi bija nepilngadīgs. Ja nosacīti notiesātie pārbaudes laikā izdara jaunu noziedzīgu nodarījumu, viņiem brīvības atņemšanas sods būs jāaizcieš reāli.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ