Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 31/01/2018

Par 17 nelegālo imigrantu pārvietošanu pāri valsts robežai tiesa apsūdzētajiem piemēro reālus cietumsodus

Alūksnes rajona tiesa izskatīdama krimināllietu, kurā par 17 personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai apsūdzētas piecas personas, nosprieda sodīt viņas ar reāliem cietumsodiem.

Prokuratūra iepriekš vēstīja, ka 2017. gada 25. maijā Alūksnes rajona tiesai tika nodota krimināllieta pret pieciem apsūdzētajiem par organizētā grupā veiktu liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Viens no apsūdzētajiem Igaunijas Republikas pilsoņiem, papildus nelikumīgai personu pārvietošanai, apsūdzēts arī par to, ka piedāvājis kukuli valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, nodrošinātu iespēju pārvietot nelegālos imigrantus no Krievijas Federācijas uz Latvijas Republiku.

Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore vienu personu pie kriminālatbildības sauca pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas un Krimināllikuma 285. panta trešās daļas, savukārt četras pārējās pēc Krimināllikuma 285. panta trešās daļas.

Krimināllieta tika nodota Alūksnes rajona tiesai, kas 2018.gada 26.janvārī apsūdzētos atzina par vainīgām un sodīja ar brīvības atņemšanu no 3 līdz 6 gadiem.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ