Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/10/2018

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un cigarešu glabāšanu lielā apmērā tiesa soda ar reālu brīvības atņemšanu

Rīgas apgabaltiesa izskatīdama krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu glabāšanu lielā apmērā, nosprieda sodīt viņu ar reālu brīvības atņemšanu.

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 221.2panta trešās daļas un 221.panta trešās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību, apsūdzētais vīrietis iegādājās nelikumīgus alkoholiskos dzērienus bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Daļu no alkoholiskajiem dzērieniem, kas ir 110,5 litri, apsūdzētais glabāja savā lietošanā esošajā dzīvoklī un daļu, kas ir 100 litri,  glabāja garāžā. Kā arī apsūdzētais vīrietis pie sevis dzīvoklī glabāja 285 000 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kuru kopējā vērtība ir vairāk nekā 35 491 EUR.

2018.gada 6.jūnijā Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa nolēma apsūdzētajam piemērot nosacītu brīvības atņemšanas sodu. Par šo spriedumu tika iesniegts prokurora protests. Rīgas apgabaltiesa protestu apmierināja, atcēla pirmās instances tiesas spriedumu daļā par brīvības atņemšanas soda noteikšanu nosacīti un nolēma personu sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ