Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/10/2018

Paraksta starpinstitūciju vienošanos, lai novērstu personu izvairīšanos no bērnu uzturēšanas pienākuma

2018.gada 17.oktobrī Valsts kancelejā notika starpresoru vienošanās parakstīšana starp Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju, Valsts policiju un Ģenerālprokuratūru, lai novērstu personas izvairīšanos no bērna uzturēšanas un apgādāšanas pienākuma.

Pēc starpresoru vienošanās parakstīšanas norisinājās preses konference, kurā dalībnieki informēja par krimināltiesiskajām sekām kādas var būt uzturlīdzekļu nemaksāšanas gadījumā. Starpresoru vienošanās paredzēs, ka turpmāk Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, konstatējot apstākļus, ka parādnieks izvairās no pienākuma nodrošināt uzturlīdzekļus bērnam, savlaicīgi par to informēs Valsts policiju, kura pēc informācijas saņemšanas operatīvi sāks un virzīs kriminālprocesu par noziedzīgo nodarījumu attiecībā uz parādnieka izvairīšanos no tiesas nolēmuma vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda lēmuma pildīšanas, ar kuru parādniekam uzlikts pienākums apgādāt bērnu un nodrošināt uzturlīdzekļus.

Savukārt prokuratūra virzīs kriminālprocesu personas apsūdzībā, piemērojot tādu Kriminālprocesa likumā noteikto kārtību, kas nodrošina pirmstiesas kriminālprocesu pabeigšanu pēc iespējas ātrāk un ekonomiskāk, tostarp, izvērtējot iespēju piemērot vienkāršotos kriminālprocesa pabeigšanas veidus.

Preses konferencē piedalījās Tieslietu ministrijas Tiesu sistēmas politikas departamenta direktore Inita Ilgaža, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas direktors Edgars Līcītis, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurore Dace Kunce.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ