Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 12/02/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par nelikumīgi pārvadātām cigaretēm

2018.gada 9.februārī Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par nelikumīgi pārvadātām cigaretēm lielā apmērā un par šaujamieroču munīciju glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis laika periodā no 2017.gada marta līdz 2017.gada augustam, nelikumīgi pārvadāja un nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus, kopā 165 092 dažādu marku cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Nozieguma kopējā vērtība izdarīšanas brīdi bija 19 987.01 EUR.  

Turklāt, apsūdzētais vīrietis, bez attiecīgas atļaujas iegādājās un pārvadāja šaujamieroču munīciju, uz bez attiecīgas atļaujas glabāja šaujamieroču munīciju un sprāgstvielas, un konkrēti:

2017.gada 18.augustā apsūdzētais ar automašīnu brauca no Rīgas pa autoceļu Inčukalns -Valmiera-Igaunijas robeža Valmieras virzienā, līdz vadīto automašīnu apturēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbinieki, kuri sankcionētas kratīšanas laikā minētajā automašīnā atrada un izņēma bez attiecīgas atļaujas pārvadāto un glabāto šaujamieroču munīciju. Kā arī sankcionētas kratīšanas laikā apsūdzētās personas faktiskajā un deklarētajā dzīvesvietā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbinieki atrada un izņēma bez attiecīgas atļaujas glabāto šaujamieroču munīciju un sprāgstvielas.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas un 233.panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Cēsu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ