Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/12/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par slepkavības mēģinājumu

2018.gada 30.novembrī Rīgas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par citas personas slepkavības mēģinājumu apsūdzēts kāds vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2018.gada vasarā apsūdzētais vīrietis, būdams alkohola ietekmē dodoties kopā ar cietušo cauri mežam, dusmu vadīts uz cietušo personu par viņam izteiktajiem pārmetumiem, realizēja savu pēkšņi radušos nodomu, kas bija vērsts uz tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Proti, izmantojot sev līdzi esošo somu, no aizmugures uzmeta cietušai personai ap kaklu somas siksnu, un savilka to sažņaudzot, pēc kā  cietusī persona bez samaņas nokrita uz zemes. Brīdī, kad cietusī atguva samaņu un gribēja somas siksnu no sava kakla noņemt, apsūdzētais, izrādot sašutumu par cietušās atgūšanos, atkārtoti savilka ap viņas kaklu somas siksnu, kā rezultātā viņa atkārtoti zaudēja samaņu. Atstājot cietušo bezpalīdzības stāvoklī mežā, apsūdzētais aizgāja no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas vietas. Savu noziedzīgo nolūku, kas bija vērsts uz personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, līdz galam īstenot apsūdzētajam neizdevās no viņa gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo cietusī, atgūstot samaņu, izsauca sev neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un krimināllikuma 116.panta.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ