Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/01/2018

Prokurore piemēro priekšrakstu par sodu par 50 EUR piedāvāšanu Valsts policijas darbiniekiem

 

Balvu rajona prokuratūras prokurore piemērojusi prokurora priekšrakstu par sodu kādam vīrietim, kurš piedāvāja 50 EUR Valsts policijas darbiniekiem, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par mopēda vadīšanu alkohola reibumā.

Apsūdzēto vīrieti, kurš vadīja mopēdu, apturēja Valsts policijas darbinieki, kuri pildīja savus dienesta pienākumus. Veicot apsūdzētajam mopēda vadītājam, alkohola ietekmes pārbaudi, policijas darbinieki konstatēja, ka apsūdzētais mopēdu ir vadījis 2.65 promiļu alkohola ietekmē. Šī iemesla dēļ policijas darbinieki informēja apsūdzēto par to, ka tiks noformēti dokumenti, lai sastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu. Apsūdzētais nolēma piedāvāt policijas darbiniekiem kukuli un izteica mutisku piedāvājumu samaksāt 50 EUR, lai netiktu noformēti dokumenti un netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Apsūdzētais savu vainu atzina pilnībā un piekrita kriminālprocesa pabeigšanai, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu pēc Krimināllikums 323.panta pirmās daļas un sodam ar piespiedu darbu uz 50 stundām.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ