Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/01/2018

Tiesa vienošanās kārtībā, par krāpšanu 59 noziedzīgos nodarījumos, piemēro reālu brīvības atņemšanu

2018.gada 18.janvārī Jēkabpils rajons tiesa apstiprināja, prokurora noslēgto vienošanos ar apsūdzēto, par vainas atzīšanu un sodu, par krāpšanas izdarīšanu kopumā 59 noziedzīgos nodarījumos.

Ogres rajona prokuratūras prokurore apsūdzēto pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 180.panta pirmās daļas.

Saskaņā ar celto apsūdzību, apsūdzētais nolēma iegūt svešu naudu ar viltu, tas ir izdarīt krāpšanu. persona interneta vietnē www.iboox.lv un ar interneta vietnes starpniecību sazinājās ar citām personām un piedāvāja iegādāties dažādas grāmatas, apsolot grāmatas nosūtīt ar Omniva pakomāta starpniecību, apzinoties, ka šādu grāmatu viņa rīcībā nav. Apsūdzētais ar cietušajiem vienojās, ka naudu par grāmatām pārskaitīs uz viņa bankas kontu. Cietušie, būdami maldināti, naudu nelielā apmērā (no 5 eiro līdz 40 eiro) pārskaitīja uz apsūdzētā bankas kontu.

Ņemot vērā to, ka apsūdzētais ir piekritis vienošanās procesa piemērošanai, viņam ir izskaidrotas tiesības vienošanās procesā un sekas, kas rodas līdz ar vienošanās noslēgšanu, atzinis, ka krimināllietā ir noskaidroti apstākļi, kas attiecas uz pierādīšanas priekšmetu, un apsūdzētais piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam un kvalifikācijai, kā arī radītā kaitējuma novērtējumam, prokurore ar apsūdzēto ir noslēgusi vienošanos, ko tiesa ir apstiprinājusi un atzinusi vīrieti par vainīgu, piemērojot brīvības atņemšanu uz 10 mēnešiem un piespiedu darbu uz 200 stundām, piedzenot no apsūdzētā pieteiktās kaitējuma kompensācijas par labu cietušajiem.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801

Atpakaļ