Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 08/06/2018

Krimināllieta pret bijušo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāju nodota tiesai

2018.gada 8.jūnijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai ir nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzēts bijušais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs.
Saskaņā ar celto apsūdzību, bijušais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs pie kriminālatbildība saukts pēc

  1. Krimināllikuma 218.panta otrās daļas - par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, ja ar to nodarīti zaudējumi valstij lielā apmērā, proti, laika posmā no 2009.gada līdz 2015.gadam apsūdzētais nedeklarēja savus patiesos ienākumus, tā izvairoties no iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas valsts budžetā, un radīja valsts budžetam mantisku zaudējumu 26289,14 eiro.
  2. Krimināllikuma 318.panta trešās daļas - par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, proti, būdams Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs, apsūdzētais pieļāva, ka vairākkārt tiek grozīts ar AS „Rīgas Sanitārā transporta autobāze” noslēgtais līgums, kā rezultātā laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2014.gada 30.jūnijam par saņemtajiem pakalpojumiem nelietderīgi tika pārmaksāts ne mazāk kā 784.988 eiro.
  3. Krimināllikuma 319.panta trešās daļas - par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, proti, apsūdzētais, noslēdza ar AS „Rīgas Sanitārā transporta autobāze” jaunu līgumu par pakalpojumiem, kuri bija paredzēti jau iepriekš noslēgtā spēkā esošā līgumā, līdz ar ko par sanitāra pakalpojumiem tika samaksāts dubultā, kā rezultātā valstij tika radīts mantisks zaudējums 483.074 eiro.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ