Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 09/05/2018

Par kukuļošanu pie kriminālatbildības sauktas trīs personas, tostarp viena valsts amatpersona

2018.gada aprīļa beigās Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors, izvērtējis no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saņemtos krimināllietas materiālus, pieņēmis lēmumu par triju personu (tostarp viena valsts amatpersona) saukšanu pie kriminālatbildības.

Viena persona saukta pie kriminālatbildības par kukuļa piedāvājumu – solījumu iekārtot valsts amatpersonas radinieku mācību iestādē, t.i., par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā.

Otra persona saukta pie kriminālatbildības par kukuļa nodošanu valsts amatpersonai, bet pirmā persona par šī noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu, t.i., noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā.

Valsts amatpersona saukta pie kriminālatbildības par piedāvājuma iekārtot radinieku mācību iestādē un kukuļa pieņemšanu, t.i., diviem noziedzīgiem nodarījumiem, kas paredzēti Krimināllikuma 320.panta otrajā daļā, kā arī dienesta viltojumu (Krimināllikuma 327.panta 1.daļā).

Vienlaicīgi šajā kriminālprocesā atteikts uzsākt kriminālvajāšanu pret tām pašām divām privātpersonām un citu valsts amatpersonu par kukuļdošanu un kukuļņemšanu, jo izmeklēšanas iestādes savāktie pierādījumi nav pietiekoši kriminālvajāšanas uzsākšanai. Pieņemts lēmums par kriminālprocesa sadalīšanu, izdalīto kriminālprocesu nododot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanas turpināšanai.

Tāpat prokuratūra informē, ka 2018.gada 24.aprīlī Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir izbeidzis no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja saņemto kriminālprocesu pret vienu privātpersonu un rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi, jo  pirmstiesas izmeklēšanas gaitā nav iegūti pierādījumi par noziedzīgā nodarījuma sastāvu personu darbībās.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ