Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 07/06/2018

Pie kriminālatbildības sauktas divas personas par psihotropo vielu pārvietošanu pāri valsts robežai, kā arī to iegādāšanos un glabāšanu

2018.gada 31.maijā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzība celta divām personām par psihotropo vielu pārvietošanu lielā apmērā pāri Latvijas Republikas valsts robežai, kā arī par to iegādāšanos un glabāšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai viena no apsūdzētajām personām nolēma no ārzemēm iegūt psihotropās vielas – ar LSD piesūcinātas papīra markas, MDMA saturošas tabletes, kā arī izžāvētu marihuānu. Īstenojot noziedzīgo nodomu, jaunietis interneta vietnē elektroniski vairākkārt pasūtīja minētās psihotropās vielas, kuru kopējais svars atzīstams par lielu apmēru, kā arī tās iekļautas sevišķi bīstamo narkotisko vielu sarakstā. Par pasūtījumu jaunietis norēķinājās ar iepriekš iegādātu virtuālo kriptovalūtu “Bitcoin”. Tāpat apsūdzētais bez realizācijas nolūka neatļauti iegādājās psihotropo vielu – amfetamīnu saturošu vielu, kuru glabāja savām vajadzībām.

Otra apsūdzētā persona, apzinoties, ka darbības ar narkotiskajām un psihotropajām vielām un to nelikumīga pārsūtīšana pāri valsts robežai ir aizliegta, piekrita nodot savus datus un adresi, lai tajā saņemtu sūtījumus, tādā veidā atbalstot noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu. Tāpat otrais apsūdzētais ieguva pasta sūtījumus ar narkotiskajām un psihotropajām vielām pasta nodaļā un glabāja tos realizācijas nolūkā līdz brīdim, kamēr viņu aizturēja policijas darbinieki.

Viena persona apsūdzēta un nodota tiesai par sešu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kuri paredzēti Krimināllikuma 190.-1 panta pirmajā un otrajā daļā un 253.panta pirmajā daļā, bet otra persona apsūdzēta pēc 190.-1 panta otrās daļas par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas atbalstīšanu un 253.-1 panta trešās daļas.

Abi jaunieši ir vaļsirdīgi atzinušies izdarītajā un izdarīto nožēlo.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ