Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 09/03/2018

Prokuratūra iesniedz apelācijas protestu lietā par Olaines sociālās mājas dežurantes saduršanu

Š.g. 7.martā Rīgas rajona prokuratūras prokurors Rīgas rajona tiesai iesniedza apelācijas protestu par Rīgas rajona tiesas 2018.gada 9.janvāra spriedumu, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu Krimināllikuma 125.panta otrās daļas 1.punktā izdarītajam noziedzīgam nodarījumam (tīšs smags miesas bojājums) un sodīts ar brīvības atņemšanu uz 5 gadiem un probācijas uzraudzību uz 2 gadiem, savukārt prokurors uzskata, ka apsūdzētais ir vainojams Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas, 118.panta 1.punkta paredzētā nozieguma (slepkavības sevišķi pastiprinošos apstākļos mēģinājums) izdarīšanā, kur panta sankcijas soda minimālais slieksnis ir 15 gadi brīvības atņemšanas.

Saskaņā ar izvirzīto apsūdzību, apsūdzētais, 2017.gada jūlijā ieradās Olaines sociālajā dzīvojamā mājā, un aiz atriebības par to, ka sociālās mājas dežurante, pildot savus darba pienākumus, iepriekš nebija laidusi viņu sociālajā mājā, iegāja dežurantes darba telpā un ar līdzpaņemto nazi izdarīja 4 tīšus dūrienus cietušās krūšu kurvja un vēdera rajonā. Pārliecībā par to, ka ir iestājusies cietušās nāve, apsūdzētais aizgāja. Cietušās nāve neiestājās no apsūdzētā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo nozieguma aculieciniece sniedza nepieciešamo palīdzību un izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Prokurora ieskatā pirmās instances tiesa tiesas izmeklēšanas gaitā nonākusi pie kļūdaina secinājuma par noziedzīga nodarījuma kvalifikāciju.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

 

Atpakaļ