Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Paziņojumi presei

Publicēts 02/07/2018

Prokuratūra iesniedz apelācijas protestu par spiegošanas darbībās apsūdzētajai personai piemēroto sodu

Šā gada 27. jūnijā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi apelācijas protestu attiecībā uz sodu, kas piemērots personai, kura apsūdzēta par spiegošanas darbībām.

Analizējot pierādījumus, tika konstatēts, ka apsūdzētais informāciju vāca ārvalsts interesēs un tās uzdevumā. Proti, vāktā informācija bija militāra rakstura informācija par NATO militāro kravu kustību pa dzelzceļu un elementiem, kas raksturo to nodrošināšanu Latvijas teritorijā, līdz ar to skaidri norādot uz fokusu par ārvalsts interesējošo informāciju.

Saskaņā ar apelācijas protestā teikto, prokurore uzskata, ka tiesa, nav pilnībā izvērtējusi un izanalizējusi nodarījuma smagumu, ar likumu aizsargātās intereses apdraudējumu, un sods noteikts nesamērīgi mīksts, kas neveicinātu, lai notiesātais un citas personas pildītu likumus un atturētos no noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas, tādejādi soda mērs nav taisnīgs un samērīgs.

Apelācijas protestā prokurore lūdz tiesu apsūdzētajam galīgo sodu noteikt pēc noziedzīgu nodarījumu kopības, daļēji saskaitot piespriestos sodus – brīvības atņemšanu uz 3 gadiem un 4 mēnešiem, ar probācijas uzraudzību uz 3 gadiem.

           

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ